Калькулятор

Головний офіс - Київ, пр-т Валерія Лобановського 56/21. БЦ Star Center

замовити Дзвінок

Будівництво логістичних та складських комплексів

14.11.22
будівництво складських комплексів, складів і терміналів

Komodor Logistics Park

Інфраструктура Київщини серйозно постраждала внаслідок російсько-української війни. Йдеться не лише про житлові будинки та енергетичні об'єкти, а й складські площі. В столичному регіоні знищена п'ята частина загального обсягу складських приміщень.
Як бути в цій ситуації? Та чи можлива відбудова? Про це ми поговоримо з комерційним директором генпідрядної будівельної компанії «TTRADE» Олексієм Шевченко.

Компанія "TTRADE" надає послуги генерального підряду та проєктування складів, складських та логістичних комплексів з 2012 року.

Отримати консультацію

Будівництво складських комплексів, складів і терміналів "під ключ" в Києві та Україні

Aleksey-Shevchenko Олексій Шевченко,
Комерційний директор TTRADE
- Олексій, оцініть, будь ласка, обсяги руйнувань. Наскільки постраждала складська інфраструктура Київського регіону?

На Київщині зазнали повних чи часткових руйнувань майже 325 тисяч квадратних метрів складських площ. Це становить 21% від їх загальної кількості. За підрахунками консалтингової компанії CBRE Ukraine, наприкінці минулого року складські приміщення займали 1,6 мільйона квадратних метрів. А за іншими підрахунками їх обсяг навіть перевищував 2 млн м².Найбільше постраждали склади, що знаходилися обабіч автомобільної дороги М-06. Річ у тім, що складське будівництво на Житомирському напрямку велося дуже інтенсивно. Наприкінці 2021 року загальний обсяг складських приміщень там становив більше, ніж 290 тисяч квадратних метрів.

  • Mirazh 1 (GBA – 29 800 кв.м), основним орендарем якого був ритейлер «Фокстрот»;
  • Komodor Logistics Park (GBA – 68 900 кв.м);
  • складський комплекс Kuehne + Nagel (GBA – 19 000 кв.м);
  • розподільний центр на лівому березі Києва (GBA – 24 000 кв.м), який належав найбільшому українському продуктовому ритейлеру ATB;
  • комплекс Prologistic Services (GBA – 10 250 кв.м), у якому розташовувалась фабрика з виробництва чаю Lipton, Unilever;
  • складський об’єкт UTA Service (GBA – 23 000 кв.м);
  • овочеве сховище Vegi Trade (GBA – 20 000 кв.м).

Частково зазнали руйнації складські комплекси West Gate Logistic (GBA – 97 000 кв.м) і Terminal ІІ у м. Буча (GBA 32 – 000 кв.м), що належать інвестиційній компанії Dragon Capital, розподільчий центр у с. Копилів (GBA – 30 460 кв.м), який належить мережі ATB. На Чернігівському (М-01) та Варшавському напрямках (М-07) руйнувань менше, якщо порівнювати із Житомирським.

- Будівництво та проєктування логістичних складів нині є надзвичайно актуальним завданням.

Чи готова компанія «TTRADE» долучитися до цього важливого процесу?

Будівельна компанія «TTRADE» має можливість якісно виконувати кожне поставлене завдання. Не зважаючи на труднощі, нам вдалося зберегти професійну команду. Головне в кризові часи – не зупинятися. Попри воєнний час, ми змогли поновити будівництво першої черги складського комплексу, розташованого в Київському регіоні на 8 га. Йдеться про M06 Logistics, що знаходиться за 9 км від столиці. 

будівництво складського комплексу

будівництво складського комплексу

будівництво складського комплексу

  • Будівництво складського комплексу з адміністративними і офісними приміщеннями «AMSTAR». Загальна площа - 37 251,13 кв.м.

- Які основні типи реалізації проєктів зі зведення складських комплексів?

На сьогодні в Україні передбачено два основні типи проєктів, на яких реалізується практично вся складська нерухомість:

  1. Built-to-suit. Передбачається будівництво об'єкта відповідно до запитів певних орендарів. Йдеться про великі виробничі, дистрибуторські компанії, логістичні центри. Переваги вирішення: мінімум ризиків, гарантія заповнення, чітке розуміння всіх вимог до майбутнього об'єкта, включаючи специфіку продукції, що випускатиметься замовником та зберігатиметься тут. Якщо замовником проєкту Built-to-suit виступає логістична компанія, то тут робота вестиметься з різними категоріями вантажів. І тоді тип продукції не враховується – вказується європейська класифікація складських об'єктів – А, В, С, D.
  2. Для відкритого ринку оренди. Спочатку тут немає замовників. Зводиться об'єкт і потім запускається компанія з пошуку орендарів. Тут ніхто не гарантує повне заповнення об'єкта. Переваги рішення: орендарю не треба чекати, доки об'єкт буде збудований – можна одразу «заїжджати».

Найбільший інтерес для міжнародних компаній, що виходять на ринок України, представляють складські комплекси, площею 50 000 м2 і більше. Логістичним бізнесом мають займатися професіонали. Поширена думка про те, що старий склад чи промпідприємство легко перетворити на сучасний логістичний комплекс є великою помилкою. Нині в нашій країні не більше 3% складських приміщень, що відповідають світовим стандартам. І знаходяться вони, переважно, в Києві та Київській області.

Будівництво складського комплексу

Логістичний комплекс FM Logistic. Будівництво складських блоків - В5, В6. с. Дударків, Київська обл

Реалізація: 2017 рік - 2018 рік.

Комплекс робіт: влаштування плоскої наборної покрівлі - 12 000 кв.м, поставка та монтаж водостічної системи Valsir: 680 м.п.система, 22 воронок.

Будівництво логістичного комплексу

Логістичний комплекс FM Logistic. Будівництво складських блоків - В7,В8. с. Дударків, Київська обл

Реалізація: 2020 рік – 2021 рік. 

Комплекс робіт: монтаж сендвіч-панелей, влаштування плоскої наборної покрівлі - 17 000 кв.м; поставка та монтаж водостічної системи Valsir: 1100 м.п.система, 70 воронок.

- Які основні вимоги до будівництва складських комплексів?

будівицтво складу

Офісно - складський комплекс Amtel. 

Вимоги, які сьогодні пред'являються до складських об'єктів, можна поділити на 2 окремі категорії:

  1. Безумовні. Сюди відносять професійне виконання будівельних робіт, починаючи від створення проєкту, підготовки ділянки та до внутрішнього облаштування складу. Обов'язкові умови – використання якісних будівельних та оздоблювальних матеріалів, чітке дотримання технології будівництва об'єктів даного класу.
  2. Умовні. Безпосередньо залежать від специфіки майбутнього складу. Тут йдеться про три окремі напрямки: вимоги до земельної ділянки, на якій виконуватимуться будівельні роботи, вимоги до технічних характеристик майбутньої будівлі, а також вимоги до інженерного облаштування, включно з системами безпеки.

Якщо з безумовними параметрами все зрозуміло, то в категорії умовних є безліч моментів, на яких необхідно зупинитися більш детально.

- Що кардинально змінилося у роботі компанії у зв’язку з введенням воєнного стану?

Країна бореться з ворогом, і ми не виняток. Я вважаю, що час для нових можливостей настав. Майбутнє починається сьогодні. Необхідно відбудовувати Україну. Тому ми злагоджено працюємо, встигаємо волонтерити, вчасно сплачуємо податки. Все робимо, щоб зберегти команду. Налагоджуємо міжнародні зв’язки. Шукаємо нові ринки. Крок за кроком відбудовуємо нашу державу.

Клієнти TTRADE:

МХП logo
М'ясокомбінат_Ювілейний_logo
БІАГР_logo
Галичина_logo
AMTEL_logo
FM_logistic_logo
BIOKON_logo
biopharma_logo
moyo_logo
ЕРІДОН_logo
AMSTAR_logo
Dragon_Capital_logo
novus_logo
syaivir_logo
agrana_logo
АТБ_logo
ДМИТРУК_logo
ЯТРАНЬ_logo
tegra_logo
новини компанії