Калькулятор

Головний офіс - Київ, пр-т Валерія Лобановського 56/21. БЦ Star Center

замовити Дзвінок

Розвиток просторового планування територій громад Київщини

15.02.24
Фахівці ТТРЕЙД у практичній конференції «Розвиток просторового планування територій громад Київщини»
14 лютого 2024 року відбулася конференція громад «Просторове планування розвитку територій» за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку. До участі в конференції долучилися представники органів державної та регіональної влади, фахівці, які розробляють містобудівну документацію та документацію з землеустрою, керівництво територіальних громад та очільники місцевих уповноважених органів з питань містобудування та архітектури.
Андрій Білоконь - керівник будівельних проєктів компанії ТТРЕЙД представляв погляди та бачення ситуації з боку генпідрядної компанії, маючи досвід супроводження Замовників від отримання дозвільної документації для будівництва, проєктування, виконання будівельних робіт до введення об'єкта в експлуатацію.

Будівництво складу, цеху, заводу, БМЗ під ключ в Києві та Україні

Щоб дізнатися орієнтовну ціну будівництва вашого об'єкта, зв'яжіться з менеджерами нашої компанії.

Отримати консультацію

Виклики та рішення для просторового планування – про що говорили на конференції.

  • 1. Обговорили з громадами цілі та проблемні питання просторового планування територій громад у воєнний та післявоєнний період.
  • 2. Презентували просторове планування як комплексний інструмент гарантування законності, цілісності, економності та обґрунтованості рішень (в тому числі при отриманні державної та міжнародної допомоги на відновлення та розвиток територій громад).
  • 3. Презентувати ідеї змін законодавства про просторове планування для цілей відновлення територій громад. (АГРО).
 керівник будівельних проєктів ТТРЕЙДАндрій Білоконь,
керівник будівельних проєктів ТТРЕЙД
"З 2012 року наша компанія пройшла шлях від торгівлі будівельними матеріалами, які ми самостійно імпортували з Німеччини, Італії та Польщі, до того, щоб стати повноправною генпідрядною організацією, яка забезпечує повний цикл послуг, супроводжуючи клієнта від стадії ідеї, до введення об'єкта в експлуатацію. Наш основний вектор діяльності – це будівництво агропромислових об'єктів та об'єктів логістично-складського призначення. За останні 5 років, ми побудували десятки виробництв, холодильних камер, логістичних складів.
Лише у Київській області ми побудували близько 150 000 м2.
Хочу запевнити, що кожен з таких комплексів, кожен такий бізнес, це розвиток місцевої громади та рушійна сила що сприяє покращенню інфраструктури, появі робочих місць, якості життя громадян, та сплаті чималих податків.

Ще перед початком повномасштабного вторгнення, ми спілкувались з компанією Cushman&Wakefild Ukr та бачили їх експертну оцінку щодо кількості близько 167 000м2 поглинутих великими компаніями продовж 2021р. у Києві та регіоні, а станом на кінець року, вартість м2 зросла на 15% і складала 5-6$ за метр. Війна внесла зміни, знизивши попит, багато клієнтів релокували у західні регіони, призвівши ринок Київської області в період стагнації. Водночас ворогом знищено близько 400 000м2 складів. Зараз ринок відновлюється. Компанії починають все більше відчувати дефіцит якісних складів. Ми бачимо, як великі гравці ринку інвестують у будівництво логісти у Київському регіоні. Наразі, за даними досліджень CBRE, на кінець 2023 року рівень вакантності знизився до 2%, що відповідає довоєнним показникам. Отже, зі зростанням попиту, в найближчі часи буде збудовано нові склади, це частково перезапустить виробництва, компанії, призведе до збільшення робочих місць та створить певний фінансовий потік.

Залежно від побажань замовника до комплексу задач із будівництва складу також може входити облаштування прилеглої території, а також встановлення стелажів, різного обладнання та ін.

Потрібно памʼятати, що для будівництва, перш за все потрібно земельна ділянка. А для вибору цієї ділянки, не лише важливо віддаленість від транспортних артерій, а і легкість, прозорість та зрозумілість у співпраці громад з бізнесом. Клієнти нашої компанії, постійно стикаються зі складністю вибору земельної ділянки та ризиками в подальших діях. Головним викликом у просторовому плануванні після закінчення війни - не допустити якогось ручного чи навіть тіньового управління, це має відбуватися демократичним та прозорим методом. Я глибоко переконаний, що саме просторове комплексне планування, є основою для подальшого розвитку громад. На пілотних проєктах USAID в інших областях Харківській, Миколаївській, ми можемо спостерігати результати спрощення процедур отримання дозволів і ми повинні імплементувати цей досвід, тим самим створюючи території які будуть максимально підготовлені та відкриті до відбудови. Я хочу подякувати усім колегам які невпинно працюють над подальшим розвитком країни та низько вклонитися нашим захисникам та захисницям, що боронять нашу країну від ворога."

Сьогодні просторове планування є одним з головних інструментів для досягнення сталого розвитку громад. Ним користуються сучасні розвинуті країни для створення довгострокових стратегій. Воно відіграє ключову роль у збалансуванні потенційно конкуруючих потреб економіки, суспільства та збереження навколишнього середовища.

TTRADE - будуємо для лідерів ринку:

МХП logo
М'ясокомбінат_Ювілейний_logo
БІАГР_logo
Галичина_logo
AMTEL_logo
FM_logistic_logo
BIOKON_logo
biopharma_logo
moyo_logo
ЕРІДОН_logo
AMSTAR_logo
Dragon_Capital_logo
novus_logo
syaivir_logo
agrana_logo
АТБ_logo
ДМИТРУК_logo
ЯТРАНЬ_logo
tegra_logo
новини компанії