Калькулятор

Головний офіс - Київ, пр-т Валерія Лобановського 56/21. БЦ Star Center

замовити Дзвінок

Будівництво складів, промислових об'єктів в Україні | Запит ціни

06.01.23
 Будівництво складів під ключ
На жаль, далеко не всі сучасні логістичні центри та інші види складських комплексів відповідають високим нормам та вимогам з якості. В середньому таких, які б співпадали з європейськими стандартами на сьогодні в Україні – не більше 3%. І більша частина з них зосереджена у Києві та Київській області.

Незалежно від того, про будівництво якого саме логістичного об'єкта йде мова, всі роботи мають виконуватися професіоналами своєї справи. Тільки це стане запорукою високої надійності, функціональності, зручності та безпеки майбутнього складського комплексу.

Будівництво складів з металоконструкцій під ключ в Києві та по Україні | ШМБ (БМЗ) ціна

TTRADE – генпідрядна будівельна компанія. З 2012 року будуємо для лідерів ринку складські та логістичні комплекси. Швидкий запит ціни та консультація щодо будівництва складу, отримати 3D- візуалізацію, кошторис.

Надіслати запит

Вимоги до технічних характеристик складського комплексу

Запорука комерційного успіху майбутнього складського комплексу – комплексне визначення вимог до майбутньої будови. Саме на цьому етапі потрібно визначити, чи виконуватимуться роботи за проєктом типу Built-to-suit або ж мова йде про будівництво для відкритого ринку оренди. У першому випадку шукати орендаря потрібно ще на етапі підготовки проєктної документації. Так вдасться до дрібниць врахувати його побажання. А це означає, що орендар отримає об'єкт, який повною мірою задовольнятиме його запити та очікування. Якщо ж об'єкт зводиться для виведення на ринок, роботи з його проєктування та зведення варто проводити під керівництвом професійного консультанта у сфері будівництва логістичних центрів. Це дозволить підвищити капіталізацію складського комплексу. У цьому випадку проводиться:

 Будівництво складів під ключ
  • маркетинговий аналіз;
  • перевірка геолокації об'єкта;
  • правовий, фінансовий аудит;
  • коригування проєктно-архітектурної документації та ін.

Річ у тім, що на сьогодні в Україні немає єдиної класифікації у сфері складських об'єктів. Так, будівельні компанії, що працюють у цьому напрямку, орієнтуються на європейські класи А, В, С, D. Але все ж таки стандартизованих норм тут немає. Одні забудовники нормують тип і форму самого каркаса, навантаження на підлогу, інші встановлюють необхідність наявності теплових завіс на воротах, нормують відстань між колонами, вимоги щодо оптико-волоконних телефонних ліній тощо.

З характерних рис складської нерухомості, що належить до групи «А», варто виділити:

  • висоту стель: не менше 10-12 м;
  • антипилове покриття підлоги;
  • систему пожежної сигналізації та автоматичної системи пожежогасіння;
  • наявність інфраструктури та офісних приміщень при складі.

А ось температурний режим нормуватиметься вимогами замовника. Він забезпечується як конструктивними (теплопровідність огороджувальних конструкцій, наявність тамбурів, ущільнювальних блоків прийому вантажних машин), так і режимними параметрами. Останні особливо актуальні під час зберігання медичної, харчової продукції, хімічних препаратів.

Також важливо врахувати технологію будівництва складських комплексів. Найбільше застосування у світовій практиці отримали швидкобудуюємі будівлі на основі металевого каркаса та огороджуючими конструкціями у вигляді мінераловатних або PIR, PUR сендвіч- панелей. Вони оптимально поєднують у собі:

  • невисоку вартість;
  • гідну якість матеріалів;
  • сучасний зовнішній вигляд, можливість втілювати різні архітектурні рішення;
  • високу швидкість монтажу конструкції, що знижує загальні терміни будівництва;
  • гарні теплоізоляційні показники;
  • можливість доукомплектувати будову, якщо виникне потреба у розширенні складу.

Ця технологія також належить до капітального будівництва, але з використанням передових рішень та матеріалів.

Вимоги до інженерного облаштування складського комплексу

Клас інженерних систем, що використовуються у складській нерухомості не обумовлюється нормативними актами. Вказується лише необхідність їх застосування. Але все ж таки при виконанні будівельних робіт необхідно враховувати мінімальний набір обов'язкових комунікацій, які забезпечать стабільність та безпеку експлуатації майбутнього об'єкта, зможуть запобігти псуванню продукції.

Хорошим варіантом буде використання сучасних систем водовідведення. Класичні рішення реалізовані на розставлених по периметру покрівлі лійках, з'єднаних похилими трубопроводами. Кожна така секція закінчується стояком, що відводить зливну воду в землю. Реалізація такого проєкту передбачає чимало земляних робіт, що підвищує загальну вартість будівництва. Щобільше, на деяких типах ґрунтів подібні роботи проводити зовсім не рекомендується. Також постійна наявність води в землі здатна негативно позначитися на стані фундаменту самої будівлі.

Ми використовуємо водостічні системи сифонно-вакуумної дії Valsir. Сучасна система водовідведення передбачає монтаж систем без ухилу. Самоплив зливової води забезпечується шляхом зміни діаметра труб. Це дозволяє мінімізувати земляні роботи, а в ряді випадків взагалі відмовитися від них. Більш того, завдяки змінному діаметру повітря ефективно витісняється із системи, що підвищує швидкість та якість відведення потоку, дозволяє мінімізувати кількість труб. Високий рівень герметичності також дозволяє уникнути деформації труб та їх пошкодження через різкі перепади тиску. 

Вимоги до земельної ділянки, на якій виконуватимуться будівельні роботи

Вибір земельної ділянки має залежати від того, якими товарами будуть заповнюватися складські площі. Якщо йдеться про швидкооборотну споживчу продукцію (FMCG), то оптимально розташувати такий об'єкт у максимальній близькості від міста або навіть у його межах. Склади з побутовою хімією, посудом, меблями, лікарськими препаратами можна побудувати на більшій віддаленості. І тут важливо зважати на віддаленість не тільки від людей, а й від громадських закладів, місць відпочинку.

Також слід передбачити й зручність транспортної розв'язки, а саме наявність об'їзних доріг із меншою інтенсивністю руху. Це дуже актуальний момент, адже для доставки більшої частини продукції будуть задіяні вантажні автомобільні перевезення. Незайвим виявиться й близьке розташування залізничної гілки та навіть аеропорту.

Є окремі рекомендації щодо розміщення складських комплексів залежно від їх розмірів:

  • невеликі об'єкти, площею до 10 000-20 000 м2, варто розміщувати в безпосередній близькості від окружних доріг;
  • логістичні центри, площею 20 000-50 000 м2 і більше, варто зводити поблизу автомагістралей, розвиненої залізничної інфраструктури. Також важливо враховувати напрям для розміщення.

Якщо говорити про будівництво складських об'єктів у Києві та Київській області, то найбільш перспективними на сьогодні вважаються:

  • Житомирський: 30% логістичних об'єктів зосереджено тут.
  • Дніпропетровський та Одеський: на кожному з напрямків передбачено по 20% складів від загальної кількості.
  • Варшавський. Тут частка логістичних центрів становить 15%.
  • Харківський. Лише 10% від загальної кількості складів сьогодні розміщено у цьому напрямку.
  • Московський. Тут зосереджено лише 5% складських комплексів із тих, що нині є у Київській області.

На будь-якому з напрямків логістичні комплекси розташовані у 20-кілометровій зоні від столиці. Але тут вже не так просто знайти вільну ділянку, площею від 15 га та більше. Саме стільки місця потрібно для облаштування великого логістичного центру. Ті ділянки, які є сьогодні у продажу, мають сільськогосподарське призначення. Теоретично змінити цільове призначення землі можна. Але процедура є досить тривалою. Радимо звернутися за консультацією до фахівців компанії "ТТРЕЙД" за номером вказаним на сайті.

Клієнти TTRADE:

МХП logo
М'ясокомбінат_Ювілейний_logo
БІАГР_logo
Галичина_logo
AMTEL_logo
FM_logistic_logo
BIOKON_logo
biopharma_logo
moyo_logo
ЕРІДОН_logo
AMSTAR_logo
Dragon_Capital_logo
novus_logo
syaivir_logo
agrana_logo
АТБ_logo
ДМИТРУК_logo
ЯТРАНЬ_logo
tegra_logo
новини компанії