Калькулятор

Головний офіс - Київ, пр-т Валерія Лобановського 56/21. БЦ Star Center

замовити Дзвінок

Експертність в ніші - шлях в бізнесі

13.05.21
як обрати сендвіч-панелі
Як заробляти на сендвіч-панелях, гравці ринку і про сучасні тенденції в будівництві ШМБ (БМЗ) розповів керівник відділу продажів Олексій Лобанов.
 
У 2020 році головним фактором впливу на економіку кожної країни стала пандемія COVID-19. Незалежно від рівня розвитку економіки загальносвітова пандемія змусила всіх переглянути підходи до організації бізнесу, що так чи інакше вплинуло на виробничі процеси й порядок поставок.
 
Починаючи з другого кварталу 2020 і до кінця року, попри погіршення епідемічної ситуації та введення карантину в багатьох країнах, спостерігається поступове відновлення економіки. Як результат, в листопаді і грудні темпи зростання світової промисловості були найвищими за останнє десятиліття, а рівень ділового оптимізму досяг шестирічного максимуму. При цьому найбільш швидкі темпи відновлення показав Китай, який не тільки зміг повернутися до колишніх показників виробництва, але і збільшити їх.
 
На жаль, відновлення глобальної економіки призвело до зростання світових цін на товарних ринках. Одна з причин - відновлення попиту на тлі обмеженої пропозиції. Через призупинення або обмеження обсягів виробництва тієї чи іншої продукції виник дефіцит, що безпосередньо вплинуло на розподіл поставок і вартість кінцевого продукту. Це також торкнулося і ринку сендвіч-панелей. З одного боку, реагуючи на скорочення попиту, металурги істотно скоротили виробництво, зупиняючи доменні печі й сталеплавильні агрегати.

В результаті повільного повернення до роботи зупиненого виробництва сталі ціни на фоні зростання попиту досягли багаторічних рекордних позначок. Повернення цін до зростання, на фоні відстрочки поставок, ще більше посилив дефіцит на ринку.

З іншого боку, подібна ситуація виникла і на ринку наповнювачів, які використовуються при виготовленні сендвіч-панелей. З огляду на їх обмеженої наявності виробники першочергово закривали замовлення своїх постійних покупців. Це створювало певний перекіс в питанні конкуренції на ринку і переваги для певної групи виробників сендвіч-панелей. Як наслідок, на ринок України левова частка поставок (близько 85%) у 2020 році здійснювалася з Польщі.

Будівельна виробнича галузь відносно безболісно пережила пандемію коронавірусу. Значна частина підприємств продовжувала працювати, в тому числі й виробництва з випуску сендвіч-панелей (СП). З травня місяця після ослаблення карантинних обмежень почалося відновлення економіки України, падіння ВВП відчутно сповільнилося (за оцінками НБУ, до -3,5% у третьому кварталі й до -1,5% у четвертому).

сэндвич-панели

сэндвич-панели

сэндвич-панели

сэндвич-панели ТТРЕЙД

  • Детальніше читайте на сторінках журналу

Клієнти компанії TTRADE:

новини компанії