Калькулятор

Головний офіс - Київ, пр-т Валерія Лобановського 56/21. БЦ Star Center

замовити Дзвінок

Пандемія: наслідки, ризики та можливості для ринку БМЗ

23.04.20

stroitel'stvo-bmz-v-usloviyakh-pandemiiКоронавірус значно вплинув й на ринок БМЗ. Страх зараження, нагнітання паніки не сприяють нормальній роботі відділу продажу та викликає труднощі на будмайданчиках.

Переважну частину проєктів перенесли на 2021 рік, відчутно знизилася кількість проєктів площею понад 20 тис. кв. м. Стабільно зводяться об'єкти харчової індустрії, спеціалізовані магазини.

Візьмемо до уваги й майбутні вибори, тому найближче півріччя нас очікує стагнація: інвестори чекають коли ситуація стабілізується. На ринку БМЗ спостерігається дефіцит Замовників, конкуренція стає все жорсткіше. У пошуках найбільш вигідних для себе умов, клієнти проводять максимально відкриті тендери.

Ці виклики створюють нові умови ведення бізнесу, сприяють швидкій адаптації до змін на ринку будівельних послуг.

  • 1. Діджіталізація. Потрібні принципово нові, цифрові технології, що підвищують якість, швидкість, ефективність будівельних і виробничих процесів, які скорочують витрати виробництва.
• Зараз ми активно працюємо над діджіталізаціей: впроваджуємо BIM для проєктування, Spider Project для управління проєктами. Щоб оптимізувати кошторис проєкту, необхідно на етапі проєктування БМЗ розробити конструктивні рішення, з огляду на специфіку бізнесу і подальшу експлуатацію об'єкта, виключивши додаткові витрати не тільки під час будівництва, а й при обслуговуванні будівлі.
  • 2. Ціна. Важливий елемент підвищення конкурентоздатності - зниження вартості комплектуючих. Олексій Лобанов розповідає, що в умовах зростаючої конкуренції й непростій економічній ситуації постачальники та підрядники стають більш зговірливі.
    Олексій Лобанов Олексій Лобанов,
    керівник відділу продажу TTRADE
    Заводи - виробники дають спеціальні ціни на продукцію преміум-сегменту.

• Однак, варто брати до уваги, що у будь-якого якісного товару є мінімальна собівартість і ціна, нижче за яку він не може пропонуватися. Досить часто ми боремося на тендерах з компаніями, які, щоб «взяти замовлення» при виробництві сендвіч - панелей використовують єдиний тип наповнювача - PIR 3-го класу якості (Gór-Stal, Польща), який за своїм складом не на багато відрізняється від стандартного PUR - наповнювача німецького виробництва Basf Німеччина (наповнювач, який використовується при виробництві сендвіч- панелей на нашому заводі Paneltech). У цьому випадку існують приховані ризики для кінцевого користувача, пов'язані з надійністю й експлуатаційними характеристиками таких конструкцій. На відміну від наших конкурентів, як PIR-наповнювач при виробництві сендвіч-панелей на заводі Paneltech (Польща), використовується сировина 1-го класу якості від німецького виробника BASF (Німеччина). Аналогом якому може бути лише APN / PIR наповнювач виробництва Kingspan (Польща).

•Для реалізації своїх об'єктів, компанія TTRADE керується як інтересами й потребами своїх Замовників, так практичним досвідом європейської будівельної галузі, активно впроваджуючи технологічні новинки на українському ринку.

  • 3. Повернення українців. Втративши роботу в Європі в Україну повернулися представники робочих спеціальностей, багато з них володіють високою кваліфікацією, ніж ті, хто не виїжджав. Талановитих співробітників знайти легше, що дозволить знизити собівартість робіт, підвищивши якість. 
  • 4. Очищення ринку. Після кризи залишаться тільки сильні компанії зі стійкою економічною моделлю і якісним продуктом, що надають максимально широкий спектр послуг (комплексне рішення). В умовах кризи, ми впроваджуємо системне прогнозування і перерозподіл грошових потоків.
  • 5. Час відгуків. Побудовані довгострокові відносини з Замовниками, які вже експлуатують здані об'єкти - наріжний камінь для стабільної роботи компанії в будь-які часи.

FDTМи працюємо заради майбутнього, долаючи труднощі, виконуємо гарантійні зобов'язання, пропагуючи високу надійність, запас міцності й довірчі відносини з клієнтами.

Грамотний підхід до побудови стратегії розвитку, застосування інноваційних технологій, відмінний кадровий потенціал - дозволив нам дотримуючись графіка робіт в умовах карантину:

  • закінчити будівництво складу товарно-матеріальних цінностей в с.Степанці.
  • продовжувати будівництво цеху з виробництва молочної продукції «БіАГР».
  • виконувати монтаж водостічної системи Valsir Rainplus на складському комплексі Amtel.

Компанія TTRADE пропонує ефективні рішення по оптимізації витрат на реалізацію проєктів і сприяє мінімізації людського фактора на всіх етапах будівництва.

Саме такі часи показують хто чого вартий. Кому показують? Співробітникам, замовникам, партнерам!

Клієнти TTRADE
новини компанії