Калькулятор

Головний офіс - Київ, пр-т Валерія Лобановського 56/21. БЦ Star Center

замовити Дзвінок

TTRADE команда. Знайомтесь! Директор з розвитку

02.06.20
  • Олег Ярошенко – Директор з розвитку будівельного напрямку компанії "TTRADE". 
Олег Ярошенко Директор з розвитку будівельного напрямку компанії TTRADE Олег Антонович,
Директор з розвитку будівельного напрямку компанії
Проєктування і будівництво, здача об'єкта в експлуатацію - велика колективна праця. Результат залежить від кожного: менеджера проєкту, ГІПа, ПТО - представника Замовника, монтажника або робочого з боку підрядника. Директор з розвитку є двигуном проєкту. Саме його вміння зібрати команду воєдино, дозволяють успішно реалізувати проєкт.
 

Приклад з практики: Директор з розвитку приїжджає на об'єкт і бачить, що роботи припинені і в графік ми вже не вписуємося. Відразу виникають питання до бригадира (начальнику ділянки, власнику підрядної організації): «Чому немає людей на майданчику і роботи не виконуються згідно графіку?». Підрядник скаржиться, що не заплатили за роботи або не закупили матеріал, а проєктант не видав документацію. Але, істинних причин більше.

  • Виступаючи Генпідрядником, ми авансуємо кошти з поділом на роботи і матеріали, таким чином контролюємо відносини Підрядника з постачальником, не орієнтуємось на ДЦшку, прив'язуємося до деталей, тим самим стимулюємо роботи по конкретним об'ємам. Були випадки, коли Підрядник взяв у нас гроші на матеріали, не заплатив їх постачальнику, взяв матеріали в борг, постачальник припинив відвантаження через борг, а матеріал на нашому обліку вже оплачений. Головне - своєчасний контроль зобов'язань усіх учасників проєкту.
  • Чому немає людей на об'єкті? Швидше за все, підрядник не розрахувався з бригадами або бригади працюють на інших об'єктах цього підрядника, і він однією бригадою намагається робити два об'єкти. Або для виграшу в тендері, поставив таку ціну на роботи, за яку ніхто не хоче працювати. Благо, у нас свої навчені бригади монтажників.
  • Немає проєктної документації «до виконання». Буває, проєктант не видав вузли або по вузлах виникли питання, через що у підрядника простої. Питання вирішить грамотна консультація. Якщо комплект документації виданий в строк, аналізуйте деталі!
  • Клієнтський сервіс.Немає таких підрядників, які закриють роботи в строк, без питань. В Україні дуже низька культура виконання договірних відносин. В результаті графік потрібен тільки для розрахунку ідеальної моделі, продуктивності ресурсів, критичного шляху і ключових віх на ньому. А бюджет - для встановлення допущень і обмежень в проєкті.
  • Конфлікт з клієнтом. Головне джерело конфліктів з клієнтом - розбіжність очікування і реальності. Важливо інформувати клієнта про те, що відбувається на об'єкті. Не варто замовчувати.

Реалізація об'єкта - складний механізм, що вимагає досвід і постійний аналіз, який покаже слабкі місця в проєкті і допоможе впевнено його реалізувати. Основною функцією Генпідрядника є робота з командою й інформацією, а саме: запуск робіт, забезпечення ресурсами (гроші, робоча документація) і проміжний контроль.

 

Наші клієнти:

новини компанії